Ποιοι είμαστε

Τα θεμέλια της NIVACO μπήκαν το 1990! Τότε ξεκινά μια πρώτη μορφή επαγγελματικής δραστηριότητας οικονομοτεχνικού συμβουλευτικού χαρακτήρα στον ιατρικό χώρο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα προστέθηκε και εμπορική δραστηριότητα με σκοπό να διευκολυνθεί η διακίνηση ιατρικών εξαρτημάτων και ανταλλακτικών, αναγνωρίζοντας το κενό επικοινωνίας μεταξύ προμηθευτών και τελικών χρηστών.
Κύριος στρατηγικός στόχος της νεοσύστατης «NIVACO», όπως καθιερώθηκε από τότε να ονομάζεται, ήταν και είναι η στενή επικοινωνία με τους πελάτες της, η κατανόηση των αναγκών τους με λύσεις στα προβλήματά τους σε σύντομο χρόνο. Ουσιαστικά προσφέρθηκε μια απλή υπηρεσία σε τομέα που η αγορά έδειξε ότι είχε ανάγκη.

Η ανάπτυξη της ιατρικής απεικόνισης δημιούργησε αυξημένες ανάγκες για την προστασία των εργαζομένων σε περιβάλλον με ιοντίζουσες ακτινοβολίες. Με γνώμονα τις εκάστοτε απαιτήσεις, τις ιδιαιτερότητες των χώρων και των θέσεων εργασίας για ακτινοπροστασία, οδήγησαν την εταιρία στο να εισάγει με επαγγελματισμό στην ελληνική αγορά την έννοια «ακτινοπροστασία».

Ακτινοπροστασία, προσδιορισμένη από άλλη οπτική γωνία με καλά τεκμηριωμένες συμβουλές, πρωτοποριακές λύσεις και καινοτόμα προϊόντα φιλικά προς το χρήστη και το περιβάλλον. Κατανοεί την υπευθυνότητα και την ανάγκη για ακρίβεια και διαφοροποίηση και το 2002 αποκτά σύστημα ποιοτικού ελέγχου με πιστοποίηση κατά ISO 9001:2000.

Το 2004, εξαγοράζεται η εταιρεία Ultima Technologies ΕΠΕ, και δημιουργείται  η η εταιρεία  υπο την επωνυμία NIVACO IATΡΙΚΑ ΕΠΕ.
Αποτέλεσμα του επαγγελματισμού που τη διακρίνει, της γρήγορης και υπεύθυνης εξυπηρέτησης προς τους πελάτες της η ανάπτυξη της «NIVACO» ήταν ραγδαία κατά κύριο λόγο στον τομέα των κατασκευών Θωρακίσεων Ακτινοπροστασίας.

Το 2010 η εταιρία γιόρτασε τα 20 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα ενω οι  δραστηριότητες της  αναπτύχθηκαν και εκτός των συνόρων της Ελλάδας με έργα σε χώρες της Βαλκανικής, Μέσης Ανατολής  και Βόρειας Αφρικής.

Το 2020 η εταιρεία θα γιορτάσει επάξια τα 30 χρόνια αδιάλυπτης παρουσίας στον ιατρικό χώρο της Ελλάδας που με υπευθυνότητα υπηρέτησε και υπηρετεί.