Πετάσματα Ακτινοπροστασίας

Οροφής & Κλίνης

Η NIVACO διαθέτει πετάσματα ακτινοπροστασίας προσαρμοσμένα επί οροφής για την προστασία του χειρουργού στο άνω μέρους του σώματός του. Τα πετάσματα μπορεί να είναι σταθερά ή κινούμενα σε τροχιά. Επίσης διατίθενται και πετάσματα προσαρμοζόμενα επί Χειρουργικής Τραπέζης για την προστασία από την ακτινοβολία του κάτω μέρους του σώματος του χειρουργού. Υπάρχει δυνατότητα κατασκευής διαφορετικών πετασμάτων ακτινοπροστασίας ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του κάθε εργαζόμενου σε περιβάλλον με ακτινοβολία.

Τα Πετάσματα Οροφής είναι κατασκευασμένα από μολυβδύαλο ή μολυβδούχο διαφανές ακρυλικό υλικό με προστασία που κυμαίνεται από 0.50mmPb μέχρι 2.0mmPb. Τα Πετάσματα Χειρουργικής Τραπέζης προσφέρουν προστασία 0,50mm Pb, το ύψος τους είναι 70cm και φάρδος που διαφοροποιείται σε μέγεθος και λειτουργικότητα. Διατίθεται επιπλέον ακτινοπροστατευτικό εξάρτημα-προέκταση για την προστασία του χρήστη καθ’ ύψος.

Τροχήλατα Πετάσματα

Στη NIVACO διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία από τροχήλατα πετάσματα διαφόρων τύπων (ειδικές κατασκευές), διαστάσεων, ακτινοπροστασίας & πυρηνικής ιατρικής. Πετάσματα με ή χωρίς παράθυρο παρατήρησης από μολυβδύαλο, προστασία μέχρι 4mm πάχους μολύβδου και διαστάσεων ύψους μέχρι 2,00 μέτρα.

Μολυβδύαλοι

Οι μολυβδύαλοι είναι κατάλληλοι για ιατρικές, τεχνικές και ερευνητικές εφαρμογές καθώς είναι εμπλουτισμένοι με Μόλυβδο και Βάριο για προστασία από τις ακτίνες Χ ώστε να καλύπτουν εύρος εκπομπών ραδιενέργειας από 100 έως 300kV (kilovolt).